 |
|
 |
|
|
|
|
|
Milföylü Talaş BöreğiMalzemeler:
15 adet GERMİR milföy
hamuru 750g kuzu kuşbaşı et 250g haşlanmış bezelye 2 adet havuç 1
tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay
bardağı doğranmış dereotu 1 yumurtanın sarısı çörek otu
Hazırlanması:
1. Etleri yıkayıp
tencereye koyun. (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin.) 2. Etler bıraktığı
suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin. 3.
Tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin. 4. Havuçların kabuklarını
kazıyın. bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Bunu pişmekte olan etin
üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun. 5. Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye
ekleyin ve karıştırın. ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin. 6. Buzluktan
çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin. (etler soğurken milföyler de
çözülmüş olacaktır.) hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve
bohça gibi kapatın. kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin.
üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 200C fırında
pişirin.
|
|
|
|
|
|